пʼятницю, 12 квітня 2024 р.

П’ять правил ведення складної розмови з батьками


1. Починайте розмову зі слів, які підкреслюють важливість партнерства: "Мені потрібна ваша допомога з... ", «Ми обидва хочемо найкращого для вашої дитини…».

Батьки мають знати, що ви зацікавлені, співпереживаєте, а їхня дитина для вас на першому плані.
2. Скажіть їм, що вам не все одно, що вам потрібна допомога з боку сім’ї, що ви хочете безпечне освітнє середовище для їхніх дітей та всіх дітей у вашому класі
Почніть з подяки за підтримку та нагадайте, що ви разом й обидві сторони мають аналогічну мету, користь дитини, тому чому б не об'єднати зусилля?!
3. Ніхто з батьків не хоче, щоб їхня перша взаємодія з вчителем була негативною. Не зробіть свою першу розмову складною. Телефонуйте або пишіть додому з позитивними відгуками, думками, моментами з заняття на початку року, щоб встановити гарну точку відправу з батьками. Зосередьтеся на якомога більшій кількості позитиву і святкуйте навіть найменшу кількість зростання у будь-якій області. Стисніть негатив між позитивом. Завжди починай і закінчуй позитивом!
4. Покажіть свій добрий намір щодо дитини. Завжди включайте у розмову фрази на кшталт: "Чи маєте якісь пропозиції щодо того, як я можу допомогти їй досягнути успіху?". Розкажіть, що було зроблено і запропонуйте рішення, яке складається з кроків, які потрібно зробити для вирішення проблеми.
5. Якщо розмова може бути конфліктною, не зустрічайтеся з ними без присутнього адміністратора. Потрібен свідок, якщо ви відчуваєте, що він вам може знадобитися. Це має бути стандартною практикою.
Зосередьтеся на "поведінці", а не на дитині. Майте на руках документацію та дані. Аналіз контрольних робіт(домашніх завдань тощо), доповідні записки про інциденти - це чудові матеріали для «роззброєння» агресивно налаштованих батьків.
Зробіть глибокий вдих, говоріть про факти і слухайте, слухайте, слухайте...

Пам'ятайте:

  • Важливо бути спокійним, шанобливим та відкритим до спілкування.
  • Спілкуйтеся чітко та лаконічно.
  • Зосередьтеся на вирішенні проблеми, а не на звинуваченні когось.
  • Будьте готові до компромісу.
  • Не забудьте подякувати батькам за їхній час.

Спілкування з батьками - це важлива частина роботи вчителя.

Дотримуючись цих п'яти правил, ви можете зробити складні розмови більш продуктивними та позитивними. Зображення: ТУТ

Немає коментарів: